36 bin gence ücretsiz Avrupa bileti

AB Komisyonu Erasmus+ programıyla ilişkili ülkelerde ikamet eden 18 yaşındaki gençlere Avrupa ülkelerine trenle seyahat için 36 bin ücretsiz geçiş kartı dağıtacağını açıkladı. O ülkedeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘DiscoverEU’ (AB’yi keşfet) ismi verilen program kapsamında gençlere 36 bin seyahat kartının sağlanacağı duyuruldu.

Açıklamaya göre başvurular bugün itibariyle başladı. Başarılı başvuru sahiplerinin ise 1 Temmuz 2025 ile 30 Eylül 2026 arasında 30 gün boyunca trenle Avrupa genelinde seyahat edebileceği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvurular, 16 Nisan TSİ 13.00’te sona erecek. Başvuru şartları arasında 1 Temmuz 2006 ile 30 Haziran 2007 arasında doğmuş olma, AB ülkeleri ile İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye gibi Erasmus+ programıyla ilişkili ülkelerde ikamet etme şartı aranıyor.

Related Posts

Suriye Ordusundan Deyr Hafır’a Takviye

Suriye ordusu, PKK/YPG’ye karşı Deyr Hafır’a asker gönderdi. Çatışmalar sürüyor.

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Mustafa Kutlu ve Ahmet Sönmez 12 Punto’da

Mustafa Kutlu, TRT’nin 12 Punto etkinliğinde sinema uyarlamaları ve ‘Mavi Kuş’ filmi üzerine konuştu.

Eyüpspor, Draguş’u Kadrosuna Kattı

Eyüpspor, Trabzonspor’dan Rumen golcü Denis Draguş ile anlaştı. İmza töreninde duygu dolu mesajlar verildi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Polonya-Macaristan Diplomatik Krizi

Polonya, Macaristan’daki büyükelçilik koltuğunu doldurmadı, ilişkiler gerildi.