İletişim Başkanlığı’ndan ‘yeşil vatan’ mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, MSB’nin 2022-2025 yılları arasındaki orman yangınlarının söndürülmesine verdiği desteğe ilişkin açıklama yaptı. Başkanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Milli Savunma Bakanlığı, Yeşil Vatan savunmasında ormanın kahramanları ile omuz omuza… Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında orman yangınlarına karşı Yeşil Vatan savunmasına destek sağlıyor” ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda yer alan bilgilere göre; 2022 yılında 5 büyük yangında 36 helikopter ile 458 sorti yapılarak 955 ton su atıldı. 2023 yılında 22 büyük yangında 72 helikopter ve 2 uçak ile bin 369 sorti yapılarak 3 bin 144 su ve 64 PCADS atıldı. 2024 yılında 35 büyük yangında 114 helikopter ile 3 bin 558 sorti yapılarak 7 bin 357 ton su atıldı. 22 Ağustos itibariyle 2025 yılında 68 orman yangınında 192 helikopter ve 2 uçak ile 4 bin 113 sorti yapılarak 9 bin 924 ton su ve 32 PCADS atıldı.

Related Posts

Ölümüyle bile şaşırtan genç yazar: Şıvan Okçuoğlu hayatını kaybetti

Yazar Şivan Okçuoğlu, 48 yaşında mücadele ettiği kansere yenik düştü. Sevenlerinin yasa boğulduğu olayda Okçuoğlu’nun cenazesi 23 Ağustos’ta Londra Aziziye Camii’nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Mourinho, “Şu andan itibaren düşünmeye başlayacağım” diyerek o maçı işaret etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho, Benfica maçının ardından konuştu.

Özdağ’dan “Sinan Oğan büyük günah” yorumuna yanıt: Aday çıkarmasaydık 1. turda Erdoğan kazanırdı, Kılıçdaroğlu şansı kullanamadı

Özdağ’dan “Sinan Oğan büyük günah” yorumuna yanıt: Aday çıkarmasaydık 1. turda Erdoğan kazanırdı, Kılıçdaroğlu şansı kullanamadı

115 kişiye mezar olmuştu… Penta Park Sitesi’ne ilişkin 13 kamu görevlisi hakkında dava!

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat depremlerinde Penta Park Sitesi’nin yıkılması ve 115 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dönemin Kahramanmaraş Belediyesi proje ve yapı kontrol birimlerinde görevli 13 kişi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla dava açtı. Sanıklar için 22 yıl 6’şar aya kadar hapis ve meslekten men cezası talep edildi.

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinliklerine doğru

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

İBB’ye Yönelik 9. Dalga Operasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmalarda bu sabah 9. dalga düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 44 kişi, sağlık kontrolünden geçti.