CHP’li Karaca’dan Erdoğan’a ‘Aile Yılı’ tepkisi: Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yeniden üretmek, kadınları aile içine hapsetmek demek

Biçer Karaca: Erdoğan’ın ‘Aile Yılı’ Kararına Tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2025 senesini ‘Aile Yılı’ ilan etmeyi kararlaştırdık” açıklamasına sert tepki gösterdi. Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2025’i ‘Aile Yılı’ ilan etme kararını eleştirdi.

Partili Cumhurbaşkanı adını ‘aileerkillik’ olarak nitelendiren Biçer Karaca, kadının birey olma hakkını yok sayarak ‘aile’ kavramını sınırlıyor ve devletin sorumluluklarını ücretsiz kadın emeğiyle sağlamaya çalıştığını iddia etti.

Biçer Karaca yaptığı açıklamada, “Aile kurumunu güçlendirme adı altında 2025’i aile yılı ilan etmek, aileleri yoksulluğa ve sefalete, kadınları da ücretsiz bakım ve ev işlerine mahkum etmenin göstergesi. Kadınların kazanımlarını yok edecek atılımlar karşısında daha fazla mücadele, dayanışma ve direniş göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor mu?

Bilim insanı Ali Rıza Akın, “Bakterin Kadar Yaşa” programında hayatınızın aşkını bakterilerin seçip seçmediğini anlatıyor. Akın’ın ilginç ve eğlenceli anlatımıyla bu konuyu keşfedin!

Related Posts

Hizbullahçı katil istedi, mahkeme yasağı kaldırdı

11 kişinin kaçırılıp öldürülmesinden yargılanan Hizbullah lideri Hacı Bayancuk’un yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Ukrayna Başsavcılığı ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldüğünü açıkladı

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başından bu yana Rus saldırıları nedeniyle ülkede 631 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1975’ten fazla çocuğun yaralandığını bildirdi.

Polonya’dan Ukrayna’ya ‘ortak mücadele’ cevabı: ‘Yok öyle bir şey’

Kiev rejimi temsilcilerinin, Varşova ile ortak mücadele yürüttükleri yönündeki sözlerini değerlendiren Polonyalı siyasetçi Piskorski, Polonya ve Ukrayna’nın ortak bir mücadelesinin olmadığını belirtti.

İsrail’in saldırıları bitmiyor! Gazze’de can kaybı yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 54 bin 510’a, yaralı sayısı 124 bin 901’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından …

Macron’un balmumu heykeli sergilendiği müzeden çalındı

Paris’teki ünlü Grevin Müzesi’nden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un balmumu heykeli çalındı. Polis kaynaklarına göre, iki kadın ve bir erkek, turist kılığında müzeye girerek dikkat çekmeden içeride kıyafet değiştirdi. Daha sonra çalışan gibi davranarak heykeli bir battaniyeye sarıp acil çıkış kapısından kaçırdı.

Mersin’de 4 yıl önce işlenen cinayet çözüldü

Mersin’in Gülnar ilçesinde 4 yıl önce traktör kazasında öldüğü değerlendirilen İ.S.’yi tabancayla öldürdüğü belirlenen D.B. ve M.B. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B. tutuklandı.