Şam Havalimanı’ndan ilk uluslararası uçuş, BAE’ye yapıldı

Suriye’de Yeniden Faaliyete Geçen Şam Havalimanı’ndan İlk Uluslararası Uçuş

Suriye’de Beşar Esad yönetiminin devrilmesinin ardından 18 Aralık’ta hizmete başlayan Şam Havalimanı, uluslararası uçuşlara da kapılarını açtı. İlk uluslararası uçuşunu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika kentine gerçekleştiren havalimanı, yeni dönemin ilk adımlarını attı.

Esad yönetimi sonrası tekrar hizmete giren Şam Havalimanı’nda Suriye Hava Yolları tarafından düzenlenen seferle yolcu uçağı, BAE’nin Şarika kentine gitmek üzere Şam’dan havalandı.

“Havalimanı Olarak Hazırız”

Şam Havalimanı Müdürü Enis Falluh, Qatar Airways’in Doha-Şam seferlerine başlayacağını duyurarak, “Havalimanında artan uçuş sayısından umutluyuz. Havalimanında uçuşların güvenliğini sağlamak adına gerekli hazırlıkları tamamladık. Uçakları karşılamaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Falluh, havalimanında halihazırda 140-150 yolcu bulunduğunu belirterek, birçok havayolu şirketinin bu havalimanını kullanmak için anlaşmalar yapmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Avrupa Ülkelerine Yönelik Seferler Bekleniyor

Şam Havalimanı’ndan ilk uluslararası seferinde yer alan mühendis Bilal Şani, memnuniyetini dile getirerek, “Havalimanına varır varmaz mutluluk duydum. Uzun bir aradan sonra bu heyecanı yeniden hissetmek harika.” dedi.

Şani, yakın gelecekte Avrupa ülkelerine yönelik seferlerin artmasını beklediklerini ifade ederek, “Umarım diğer havayolu şirketleri de bu havalimanını tercih eder. Bu mutluluğu ilk günden itibaren yaşıyoruz. 14 yıldır böyle bir duygu yaşamamıştık. Aradaki fark çok açık.” şeklinde konuştu.

Suriye Sivil Havacılık ve Hava Taşımacılık Heyeti Başkanı Eşhed Salibi ise Şam ve Halep havalimanlarının uluslararası uçuşlara açılmasını sağladıklarını belirterek, “Dünya genelinden gelen uçuşlara hazır hale getirdik.” açıklamasını yapmıştı. (AA)


Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor Olabilir Mi? Bilim İnsanı Ali Rıza Akın Anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.