Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Üç katlı binanın üzerine kaçtı, kesilmekten kurtuldu

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde sahibinin kurbanlık için beslediği koç, inşaat halindeki 3 katlı binanın üzerine çıktı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Koçun sahibi Abdullah Dinç, koçu satmaktan vazgeçti.

Trump, ABD’de süpersonik uçuşları teşvik etmek ve dron endüstrisini güçlendirmek için emirler imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede süpersonik uçuşların geliştirilmesi üzerine çalışmaları teşvik etmek ve insansız hava araçları (İHA) endüstrisinde Çin ile rekabet edecek güce erişmek için bazı kararnamelere imza attı.

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, bayram namazı kıldı

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla birlikte dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camileri doldurdu.

Erzurum’da 53 düzensiz göçmen yakalandı

Erzurum’da yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 53 düzensiz göçmen, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında sürdürülen denetimlerde, farklı uyruklardan çok sayıda kişi tespit edilerek gözaltına alındı

Trabzon’da selde kaybolan kişi, bahçesindeki suyu tahliye ediyormuş

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde etkili olan sağanakta sele kapıldığı üzerinde durulan Hüseyin Aydın’ı (72) arama çalışmaları 3’üncü gününde sürüyor. Aydın’ın kaybolmadan önce su biriken bahçesinde tahliye çalışması yaptığı öğrenildi.

Yerden binlerce metre yükseklikte dehşeti yaşadılar: Acil iniş yaptı, yaralılar hastaneye kaldırıldı

Berlin-Milano seferini yapan Ryanair uçağı, Almanya üzerinde şiddetli türbülansa girince acil iniş yaptı. Havada yaşanan panikte aralarında çocukların da olduğu 9 yolcu yaralandı.