Putin: “Ukrayna, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna Avrupa’yı Cezalandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Rus doğal gazının sevkiyatına ilişkin anlaşmayı uzatmayarak Avrupa’yı cezalandırdığını belirtti. Putin, Leningrad bölgesinde düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna aracılığıyla Rus doğal gazının Avrupa’ya sevkiyatına değinerek, “Onlar anlaşmayı uzatmayacaklarını açıkladı. Bunu yapmayacaklarsa, yapmasınlar. Avrupa’nın kendilerine uzattığı kolu kesiyorlar. Avrupa’nın desteği olmadan bırakın savaşmayı, Ukrayna var olamaz. Onlar, gazımızın tedarikine ilişkin anlaşmayı uzatmayarak, Avrupa’yı cezalandırıyorlar” şeklinde konuştu.

Gaz sevkiyatının durması durumunda gaz fiyatlarının artabileceğini belirten Putin, Rus gazının Ukrayna üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın 31 Aralık’ta sona ereceğine işaret ederek, “Anlaşmanın 3-4 gün içinde sağlanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Putin ayrıca, Avrupa’ya Rus doğal gazını Polonya üzerinden de tedarik etmeye hazır olduklarını ve bunu hızlı bir şekilde yapabileceklerini söyledi.

“Ukrayna ile Müzakereler için Slovakya Uygun Yer”

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile Moskova’da bir araya geldiğini hatırlatan Putin, Fico’nun Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurguladı. Fico’nun Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin Slovakya’da yapılması önerisini değerlendiren Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına Batı yapımı uzun menzilli silahlarla saldırılarına karşılık verdiklerine dikkat çekti.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın Ukrayna’nın NATO’ya dahil olmasını ertelemeye yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gelecek yıl da Ukrayna’da sürdürdükleri “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Gazze’de ölü sayısı 84 bin

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı soykırımda resmi rakamlara göre 56 bin sivil yaşamını yitirirken, gayrı resmi raporlar bu sayıyı 433 bine kadar çıkarıyor.

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

Bahçeli MHP’ye talimatı verdi

MHP, partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla 81 ilde ‘Terörsüz Türkiye’ toplantıları düzenleme başlayacak.

3 gün sonra bu şartı yerine getirmeyen trafiğe çıkamayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesiyle, 1 Temmuz’dan itibaren 750 kilogram altı römorklar için noter tescili ve plaka alma zorunluluğu geliyor. Kurala uymayanlar trafiğe çıkamayacak ve denetimlerde cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Tahran’da toplu cenaze törenleri nedeniyle tatil edildi

İran’ın başkenti Tahran’ın Valisi Muhammed Sadık Mutemediyan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’ın şehitlerinin görkemli cenaze törenine halkın ve çalışanların geniş katılımını sağlamak amacıyla, Tahran’daki tüm kamu daireleri cumartesi günü …

DEVA Partisinde istifa krizi

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, DEVA Partisi’nden istifa etti