“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

Ayrı yaşadığı eşini yaralayıp mezarlıkta canına kıy

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ayrı yaşadığı eşi Canan Ayhan’ı (42) yaralayan ve yanındaki komşusu Behiye A.’yı da vurmak isterken tabancası tutukluk yapan Ayhan Ayhan (46), daha sonra gittiği mezarlıkta intihar etti. Olay, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Hastaneye kaldırılan Canan Ayhan’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu köyde sudan çok kola var: Dini törenlere bile karışmış

Bir gün bir Coca-Cola dağıtım kamyonunun köye girmesiyle hayatları değişti. Artık burada sudan çok kola bulunuyor, bakkallar “Kola satmazsam müşteri gelmez” diyor.

Mısır hükümeti İsrailli bakanın çağrısına uydu: Gazze’ye ilerleyen aktivistler Sisi yönetimi tarafından alıkonuldu

Dünyanın dört bir yanından İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı kuşatmayı kırmak için gelen binlerce aktivist, “Küresel Gazze Yürüyüşü” kapsamında, Mağrib Direniş Konvoyu öncülüğünde Mısır’ın başkenti Kahire’de toplanacak. Ariş’ten yola çıkan aktivistler, 3 gün sürecek 50 kilometrelik bir yürüyüşle Refah Sınır Kapısı’na ulaşacak, 15 Haziran’da Refah Sınır Kapısı’nda gösteri yapacak. 32 ülkeden katılım olacağı yürüyüşte, Mısır hükümeti, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın çağrısına uyarak, Gazze sınırına yürümek üzere toplanan gruplara müdahale etmeye başladı. Mısır polisi, Gazze’ye destek için Refah’a yürümek isteyen bazı Avrupalıları Kâhire’de bir karakola kapattı. Direniş Konvoyu’na katılmak üzere Mısır’a giden grubu Mısır polisi havaalanında durdurulup sınır dışı etti.

Ortadoğu’da yeni savaş sinyalleri: Hava üsleri yüksek alarma geçirildi

ABD ile İran arasında İran’daki nükleer çalışmalar konusunda çıkan tartışmanın ardından gerilim tırmandı. İran’dan gelen “Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz” açıklaması sonrası Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Anna Kelly, ABD’nin Irak’taki Bağdat …

Erdoğan’ın yerine vekil seçilen Gürtuna’dan ‘Gaziosmanpaşa’ değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde cezasının kesinleşmesiyle birlikte yerine vekil olarak seçilen Ali Müfit Gürtuna, “Seçilmiş bir yönetici görevden alındığında yine aynı ekolden birinin seçilmesi demokratik teamül haline getirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin en büyük otomotiv üreticilerinden General Motors, 4 milyar dolarlık yatırımı Meksika’dan ABD’ye çekmeye hazırlanıyor

ABD’nin en büyük otomotiv üreticilerinden General Motors, 4 milyar dolarlık yatırımı Meksika’dan ABD’ye çekmeye hazırlanıyor