Doktorundan şok sözler: ‘Papa, kendi kusmuğunda boğuluyordu’

Papa Francis, Ölüm Tehlikesinden Dönerek Hastaneden Çıktı

Papa Francis, Şubat ayında hastaneye yatırıldıktan kısa bir süre sonra ölüm tehlikesi geçirdi. Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde görevli doktor Sergio Alfieri, Papa’nın şiddetli bir solunum krizi geçirdiğini ve neredeyse kendi kusmuğuyla boğulduğunu ifade etti.

Alfieri, yaşanan acil durumu şu sözlerle anlattı: “28 Şubat gecesi, hayatta kalma şansı çok azdı. Karar vermek zorundaydık. Ya onun rahatça gitmesine izin verecektik ya da risk alarak tüm tedavileri deneyecektik.”

Sonunda, Alfieri ve ekibi, Papa’yı kurtarmak için yoğun bir ilaç tedavisine başladı. Papa’nın kişisel hemşiresi Massimiliano Strappetti ise, “Her şeyi deneyin, vazgeçmeyin” diyerek müdahaleyi sürdürmeleri konusunda ekip üyelerine talimat verdi.

Yaşanan dört solunum krizinden ikisi hayati tehlike oluştururken, Pope’un vücudu verilen güçlü ilaçlardan dolayı hafif böbrek yetmezliği geçirdi. Ancak çift taraflı zatürre durumu iyileşti. Alfieri, “Risk aldık ama tedaviye devam ettik. Papa’nın vücudu yanıt verdi” şeklinde konuştu.

VATİKAN’A DÖNÜŞ

Papa, 38 gün hastanede yattıktan sonra Pazar günü Vatikan’a geri döndü. Bu süre zarfında, 12 yıllık papalığı boyunca yaşadığı en ciddi sağlık sorunu oldu.

Gençliğinde plörezi geçirdiği için akciğerinin bir kısmı alınan Papa, basit bir bronşiti ciddi bir sağlık sorununa dönüşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Alfieri, Papa’nın hastanede yattığı süre boyunca yapılan açıklamaların olağanüstü şeffaf olduğunu belirtti. Papa’nın, 10. kattaki odasından beyaz kıyafetlerle balkona çıkarak hastane ziyaretçilerini selamlamasının etkileyici olduğunu vurguladı. “İçeri girdiğinde bir adamdı, dışarı çıktığında ise gerçekten Papa oldu” dedi.

Papa’nın iyileşme sürecinin ardından 2 ay boyunca dinlenmesi önerildi. Bu süre içinde, ne kadar kamuya açık olacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Vatikan, Papa’nın sağlık durumunun ciddiyetle ele alındığını gösteren detaylı açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Hastane personelinin ısrarı, Papa’nın kararlılığı ve vücudunun tepkisi sayesinde, Katolik dünyasının lideri bir kez daha görevine döndü.

Related Posts

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.