Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Kurultay’ mesajı: ‘Milletimiz ağır bir kuşatma altındadır!’

CHP, Ankara’da Olağanüstü Kurultay Düzenliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partiye kayyum atanmasını engellemek amacıyla aldığı karar doğrultusunda, 21. Olağanüstü Kurultayı’nı bugün Ankara’da gerçekleştiriyor. CHP’nin kayıtlı 1368 delegesi, genel başkanın yanı sıra 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini belirleyecek.

Öte yandan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

  • “Partimizin 21. Olağanüstü Kurultayı her açıdan olağanüstü bir dönemde toplanıyor.
  • Milletimiz bugün ağır bir kuşatma altındadır. Bu kuşatma hukuk ve demokrasiye bağlı olmadığını açıkça ilan eden, kendisini devletin sahibi gören baskıcı bir iktidarın kuşatmasıdır.
  • Bu iktidar, karşısında rakip aday istemiyor, rakip parti istemiyor, serbest ve adil seçimler yapılsın istemiyor.
  • Tek dertleri var; ekonomiden sağlığa, eğitimden adalete kadar her alanda ülkeyi felakete sürükleyen tek adam sistemini ayakta tutabilmek. Fakat hiçbir baskıcı sistem, millete rağmen ayakta kalamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları ilk günden beri bu haysiyetin, bu kararlılığın simgeleştiği, bu mücadelenin şekillendiği yerler olmuştur. Hiç kuşkum yok, kurultayımız bugün de aynı yolu izleyecektir.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve bütün kurultay delegesi yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, başaracağız! Haksızlığı, zorbalığı yeneceğiz. Özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin iktidarını hep birlikte inşa edeceğiz. Kararlı tavrınız, mücadeleniz için size teşekkür ediyor; milletimize umut ve cesaret vereceğine inandığım kurultayımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”.

Related Posts

Kastamonu’dan Halime Çavuş’a İthaf Kısa Filmler

Halime Çavuş Kadın Derneği, kadın hikayelerini anlatan kısa film ve belgeseller çekti.

Piyangoda çifte vuruş: Yanlışlıkla milyoner oldu

ABD’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Paul Corcoran isimli bir adam, Powerball çekilişi için yanlışlıkla iki bilet alarak büyük ikramiyenin iki katını kazandı.

Vietnam’da Tekne Faciası: 27 Ölü

Halong Körfezi’nde fırtına nedeniyle alabora olan teknede 27 kişi hayatını kaybetti.

Eşini Vuran Kadın Tutuklandı

Kocaeli İzmit’te eşi Şükrü Okur’u tüfekle vuran Fatmanur Okur tutuklandı.

Sağlık Bakanlığı “Dumansız Türkiye” kampanyası başlattı

Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin 16’ncı yılında yeni bir “Dumansız Türkiye” kampanyası başlattı.

Baba Kız Boğulma Tehlikesi Geçirdi, Baba Hayatını Kaybetti

Ordu’da kızı boğulma tehlikesi geçiren Recep Ayazoğlu, kurtarma çabasıyla hayatını kaybetti.