Osmaniye’de sağanak yağış | Yıldırım orman yangını çıkardı

Osmaniye’de Şiddetli Yağış Cadde ve Sokaklarda Sıkıntı Yarattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Osmaniye’de sabah saatlerinde kısa süreli sağanak etkili oldu. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler ve yayalar, ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, olası sel ve su baskınlarına karşı teyakkuza geçti.

Ekipler, riskli bölgelerde çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. İskender Türkmen Caddesi Osmaniye-Kadirli yolunda alt geçitte biriken su, İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tahliye edildi.

Sanayi sitesinde oluşan su birikintileri de sürücülerin zorlukla ilerlemesine neden oldu.

Yıldırım Orman Yangınına Yol Açtı

Öte yandan, Amanos Dağları eteklerindeki Park Orman mevkisinde yıldırım düşmesi sonucu ormanda küçük çaplı bir yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek kısa sürede söndürdü.

Yetkililer, bölgede benzer durumların yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olmalarını ve olası bir yangın durumunda yetkililere haber vermelerini istedi.

Related Posts

Mehmet Çakılcıoğlu kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu gözaltına alındı. Peki, Mehmet Çakılcıoğlu kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Mehmet Çakılcıoğlu neden gözaltına alındı?

Nükleer sis perdesi: “Depremler testleri örtbas ediyor olabilir”

Yeni bir araştırma, dünya genelindeki depremlerin gizli nükleer denemeleri örtbas etmek için kullanılabileceğini ortaya koydu. Patlamadan gelen sinyaller, 100 saniye içinde ve yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta meydana gelen bir depremin sismik dalga formlarının içine gizlenebilir.

Artçı sarsıntılar devam ediyor: Büyükçekmece açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak Marmara Denizi’nde Büyükçekmece açıklarında saat 20.33’te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. (AFAD-Kandilli son depremler)

5 çocuğun can verdiği faciada anne için 20 yıl hapis talebi

İzmir’in Selçuk ilçesinde geçen yıl annelerinin kendilerini eve kitlediği 5 kardeş hayatını kaybetmişti. Yangına ilişkin anne Sinem Melisa Akcan hakkında 20 yıla kadar hapis istendi.

Pentagon’da Signal tartışması: Özel internet ağı bağlattılar!

Amerikan basını, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in haberleşme uygulaması Signal’i kullanmak için Savunma Bakanlığı’na özel internet bağlattığını yazdı.

Bakırköy’de zincirleme kaza! D-100 yan yolda trafik kilitlendi: Yaralılar var

İstanbul’un Bakırköy ilçesi Sefaköy D-100 yan yolda, servis minibüsü ile iki aracın karıştığı kaza meydana geldi. Yaralıların olduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir