Vatikan’da şapelin bacasından siyah duman yükseldi: Yapılan ilk tur oylamada yeni papa seçilemedi

Vatikan’da Yeni Papa Seçimi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Francis’in vefatı sonrasında, 1.4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirlemek üzere ilk tur oylama gerçekleştirildi.

Sistine Şapeli’ne giren 133 kardinal, Hristiyan ilahileri eşliğinde tek tek yemin etti ve şapelin içinde sadece seçici kardinaller kaldı.

Katolik Kilisesi’nde Papa’dan sonra gelen en üst düzey din adamı olan 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucu, Sistine Şapeli’nin bacasından yükselen dumanla duyuruldu.

Bugün yapılan Konklav’ın ilk oturumunda yeni papanın seçilemediği, siyah dumanla ilan edildi.

133 kardinal, yarından itibaren sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 oylama yapacak ve yeni papanın seçilmesi halinde Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükselecektir.

Related Posts

Dev Alman şirketlerinden 80 yıl sonra gelen Nazi itirafı

Hitler faşizminin genilgisinin 80. yılında aralarında Adidas, Allianz, BMW, Deutsche Bahn, Hugo Boss, Lufthansa, Oetker, Trumpf, Volkswagen ve Wacker Chemie gibi dev şirketlerin bulunduğu 48 şirketin CEO’su dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Şirket …

İsrail’in Filistinlileri hedef almak için yapay zekayı kullandığı iddia edildi

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen bir yapay zeka konferansında dikkat çeken bir protesto yaşandı. Filistin asıllı ABD’li aktivist Sumer Mobarak, Palantir Technologies CEO’su Alex Karp’ın konuşması sırasında sahneye çıkarak şirketin İsrail ordusuna verdiği desteği protesto etti.

İki ilde “change” araç operasyonu: 13 kişi yakalandı

Tokat ve Sivas’ta, çalıntı, hacizli ve hakkında yakalama kararı bulunan araçları “change” yöntemiyle başka kişilere sattıkları öne sürülen 13 şahıs gözaltına alındı.

28 şehir adım adım batıyor

Bilim dünyası, dünyanın en büyük şehirlerinden birkaçının altından kaydığını gösteren endişe verici bir raporla çalkalanıyor.

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 4 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir