Avrupa’da bir ülkede enflasyon sıfıra düştü

İsviçre’de Enflasyon Beklenenden Düşük Seviyede

Oddo BHF ekonomisti Artur Jurus, enflasyondaki beklenmedik düşüşün çoğunlukla enerji ve yakıt gibi ithal malların fiyatlarının düşmesinden kaynaklandığını belirtti. Tüketici fiyatlarındaki artışın ana kaynağının ise konut kiraları olduğunu vurgulayan Jurus, bu unsurun olmaması durumunda enflasyonun negatif bir seviyeye gerileyebileceğini dile getirdi.

Nisan ayında, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife politikalarında esneklik göstermesi ve mali tedbirler alması, yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirerek İsviçre frangı gibi para birimlerine talebi artırdı. Ülkede genel olarak düşük enflasyon görülürken, İsviçre Merkez Bankası bu yıl enflasyonun yüzde 0,4 seviyesinde ortalama olarak gerçekleşmesini bekliyor. Banka Başkanı Martin Schlegel, bazı dönemlerde faizlerin sıfırın altına inebileceği uyarısında bulundu.

İmalat sektörünün gümrük vergileri ve güçlü frangın etkisiyle son dört yılın en büyük düşüşünü yaşamasının ardından, İsviçre’de daha düşük ekonomik aktivitenin fiyatlara zarar verebileceği belirtiliyor. Hükümet daha önce bu yıl için büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmişti.

UBS ekonomisti Maxime Boteron, düşük enerji fiyatları ve frangın enflasyon üzerindeki baskısıyla birlikte gelecek ay enflasyonun negatif bir seviyeye gerileme olasılığının arttığını söyledi. Boteron, “Bu nedenle İsviçre Merkez Bankası’nın Haziran toplantısında faiz oranını sıfırın altına çekmesini bekliyoruz” dedi.

Related Posts

Amerikalı ve İngiliz ‘lüks tatil’e geliyor

Dünya turizm pazarında sunduğu alternatifler ve turizm çeşitleriyle aldığı payı artırmaya odaklanan Türkiye, lüks segment turizmde de ciddi yol alıyor. Başta Bodrum, Belek ve Kemer’deki tesisler olmak üzere dünya jetset’i Türkiye tatilini uzatıyor. En çok talebi ise İngiliz ve Amerikalılar oluşturuyor.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir