Bakan Şimşek: Küresel belirsizliklere rağmen ülkemize duyulan yatırımcı güveni güçlü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Ülkemize Duyulan Yatırımcı Güveni Artıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık tahvil ihracı hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemize duyulan yatırımcı güveni ile dış finansmana erişim küresel belirsizliklere rağmen güçlü şekilde devam ediyor.” dedi. Şimşek, konuya ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

Yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenine vurgu yapan Şimşek, “Ülkemize duyulan yatırımcı güveni ile dış finansmana erişim küresel belirsizliklere rağmen güçlü şekilde sürmektedir. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen finansman programı kapsamında 2 milyar dolarlık tahvil ihracı yapılmış olup, bu ihraç için 2,5 katı talep alınmıştır.” şeklinde konuştu.

EXIMBANK’IN YENİ SENDİKASYON KREDİSİ

Şimşek, Türk Eximbank’ın sağladığı yeni kaynağa da değinerek, “Eximbank, tarihindeki en yüksek sendikasyon kredisi olan 1 milyar dolarlık yeni kaynak sağlamıştır. Bu kaynak, özellikle düşük gelirli bölgelerdeki kadın girişimci KOBİ’ler ile yeşil ihracatçı KOBİ’lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla kullanılacaktır.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Volvo Çin tarifelerinden kaçmak için elektrikli SUV üretimini bakın nereye taşıyor!

Volvo, perşembe günü yaptığı duyuruda Polestar 7 kompakt elektrikli SUV’yi 2028’den itibaren Slovakya’da üreteceğini duyurdu. Polestar 7, İsveçli markanın Avrupa’da üretilecek ilk modeli olacak ve markanın diğer tekliflerinin yanında varlığını …

Ağ bağlantısında stratejik iş birliği

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek, kesintisiz ve güvenli ağ bağlantısı sunmak için iş birliği anlaşması imzaladı.

Yargıtay’dan kiracıyı evden çıkarmak için sayaçları söken emlakçı için karar!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kiracıyı tahliyeye zorlamak için elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarını söken emlakçıya “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Zam oranı belli oldu: Kök aylıklar yükseldi

Zam oranı belli oldu: Kök aylıklar yükseldi

Veriler yayımlandı: Kira artış oranı belli oldu!

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kira artış oranı belli oldu, konut piyasasında hareketlilik başladı. Yaz sezonuyla birlikte kiralık konut talebi yükselirken, fiyatlarda dalgalanma bekleniyor. Uzmanlar gelişmeleri yakından izliyor.

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları