ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika’ya Yasa Dışı Silah Girişleri Teksas Sınırından Yapılıyor

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli silah, 31 bin 868 şarjör, 1 milyon 296 bin 761 mermi ve 289 el bombası ele geçirildi.

Raporda, ABD-Meksika sınırındaki 11 kritik kaçakçılık rotası belirlendi. Teksas bunların beşine ev sahipliği yaparak en yoğun trafiğin merkezi oldu. Laredo, Brownsville ve Reynosa gibi noktalardan çıkan hatlar, Monterrey, Puebla ve Tuxtla Gutiérrez gibi kentlere kadar uzanıyor.

Arizona ve California eyaletlerinden de Meksika’ya silah girişinin sürdüğü; San Diego’dan Acapulco’ya kadar olan güzergahların da aktif kullanıldığı belirtildi.

ABD-Meksika arasındaki bu silah trafiği, ülkedeki organize suç şiddetini besleyen en büyük kaynaklardan biri olarak görülüyor.

Related Posts

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.