Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

İktidar, Muhalefetin Erken Seçim Çağrılarına “Zamanında” Yanıt Verdi

İktidar, muhalefetin sık sık gündeme getirdiği ‘erken seçim’ taleplerine “zamanında” yanıt verirken, son anket sonuçları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için endişe verici olmaya devam ediyor.

Ankara Araştırma ve Danışmanlık Şirketi (Ank-Ar) tarafından yapılan “Seçmen Gündemi Araştırmaları” anketinin sonuçları açıklandı.

İmamoğlu, 8 Aydır Önde

Ekim 2024 ile Haziran 2025 arasındaki 8 aylık dönemi kapsayan ankette, katılımcılara Erdoğan ile tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu arasında bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa tercihlerinin ne olacağı soruldu.

Anket sonuçlarına göre; İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan önünde bulunuyor.

Haziran ayı itibarıyla Ekrem İmamoğlu %58,6 oy alırken Erdoğan %41,4’te kaldı.

Anket ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun mart ayında tutuklanmasından bu yana Erdoğan’ın oylarının düşüş gösterdiğini ortaya koydu.

Related Posts

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.

CHP’li Emir, başkan Tutdere’nin tutuklanmasına tepki gösterdi: Anayasa çiğnenmiş, Adıyamanlıların seçme hakkı gasp edilmiştir

CHP’li Emir, başkan Tutdere’nin tutuklanmasına tepki gösterdi: Anayasa çiğnenmiş, Adıyamanlıların seçme hakkı gasp edilmiştir