Gurbetçilerin Geçişlerinde Hız Arttı
Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, gurbetçi sezonunda alınan tedbirler nedeniyle sınır kapılarında geçişlerin hızlandığını ifade etti.
Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemede bulunan Karaburun, gurbetçilerin geliş ve gidiş güzergahlarında sorun yaşamamaları için çeşitli önlemler alındığını belirtti.
Sınır kapılarında beklemenin en aza indirildiğini vurgulayan Karaburun, “Bu yıl ekstra olarak ilave peronlar açtık. Bekleme süreleri önemli ölçüde azaldı. Personelimizi motive ederek gurbetçilere hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu vurguladık. Çünkü vatana kavuşmak için bekleyen gurbetçilerimizin memnuniyetsiz olmalarına tahammülümüz yok.” şeklinde konuştu.
Karaburun, alınan tedbirlerin olumlu sonuç verdiğini ve geçişlerin hızlandığını belirtti.
Gurbetçilerin hızlı geçişten memnun olduklarını ifade eden Karaburun, “Ankara’dan taleplerimizi ileterek yeterli personel takviyesi aldık. Böylelikle hizmet noktalarımızı 2 katına çıkardık. En hızlı geçiş işlemlerini bu yıl gerçekleştirdik. Bu önlemlerle gurur duyuyoruz.” dedi.
Karaburun, tedbirlerin sürekli olarak uygulanacağını ve sezonu sorunsuz tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.
Gurbetçiler Memeun
Avusturya’ya seyahat eden Kuzey Yetkin, sınır kapılarında alınan tedbirlerden memnun olduklarını dile getirdi.
Uzun yolculukların ardından Türkiye’ye giriş ve çıkışta karşılaştıkları ilgi nedeniyle mutlu olduklarını belirten Yetkin, “Bu yıl beklemeden hızlıca geçtik. Bulgaristan’dan Türkiye’ye girişte sadece yarım saat bekledim. Kapıkule’de hiç beklemedim. Çok memnun kaldım, işlemler hızlı ve güzel geçti.” şeklinde konuştu.
Ahmet Yıldız ise Türkiye’de ailesi ve sevdikleriyle keyifli bir tatil geçirdiğini söyledi.
Son yıllarda alınan tedbirlerin geçişleri hızlandırdığını belirten Yıldız, “Gelirken herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Dönüşte de kalabalık yok. Sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.