‘Beyazlatıcı’ faciası… Bu krem kezzap gibi yakıyor

Van’da son iki haftada dört vatandaş, “Cildi beyazlatıyor” ve “sivilce izlerini yok ediyor” şeklinde reklamı yapılan bir kremi kullanmaya başladı. Kremi kullanan dört vatandaş, yüzlerinde ve vücutlarında yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne başvurdu.

Yapılan kontrollerde kremlerden kaynaklı vücutlarında şişlik, yanma ve kızarıklık meydana gelen hastaların yanık tedavisine başlandı. YYÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, ilk vakanın 2 hafta önce geldiğini ifade ederek şunu kaydetti:

“Son 2 haftadır gerçekten ilginç bir vakayla karşılaşıyoruz. İlk başta 2 hafta önce 21 yaşındaki genç bir kadın hastamızı yatırdık. Birinci haftanın sonunda internetten aldığı kremden dolayı cildinin tamamen yandığını gözlemledik. Tedavisini yoğun bakımda gerçekleştirdik. Hasta çok kötüydü, ilk başta bize de öyküsünü anlatmadı. Yüzünden başlayarak tüm vücuda yayılan bir durum söz konusuydu. İlk hastamızın tedavisini uyguladık, şu anda kendisini toparladı”

Her hastada aynı belirtilerin yaşanmadığını anlatan Özkol, şöyle devam etti:

“Hastaları dinlediğimizde yakınlarının kullandığını ve fayda gördüklerini söylüyor. Herkeste krem aynı etkiyi göstermiyor. Hastalarda ilk başta yanma hissi olmuyor. Bizim alerjik kontakt dermatit dediğimiz bir tablo. Muhtemelen 3-4 günlük bir duyarlanmadan sonra tüm vücutta yaygın bir döküntü ve tamamen soyacak şekilde kezzap benzeri bir etki yaratıyor. Riskli bir durum, herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Diğer hastamızı 4-5 gün yoğun bakımda takip ettik, diğer hastalarımıza erken teşhis olduğu için ve kremi tanıdığımızdan dolayı hızlıca müdahale ettik. Şimdi son hastamızın yatışını yaptık. Yoğun tedaviler başlayacak. Hastadan hastaya değişen yoğun bir reaksiyonla karşı karşıyayız”

Related Posts

Mansur Yavaş’tan ‘tutuklu yargılama’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Muhittin başkanın rahatsızlığı belli neden hapiste? Murat Çalık başkanımızı neden içerde tutuyorsunuz, sağlık sıkıntısı var. Zeydan Başkan, neden Adana’da değil de İstanbul’da yargılanıyor? 11 yıl önceki olay şimdi mi aklınıza geldi?” dedi.

Konu: Sahte diploma… Varlığı şaibeli üniversite

Türkiye’deki sahte diploma skandalında, “halıcılıktan psikologluğa” hikayesiyle gündeme gelen Abdullah Volkan Uçak’ın mezun olduğu Uluslararası Dublin Üniversitesi’nin varlığı oldukça şaibeli. Üniversite hem ABD hem Türkiye hem de Gürcistan’da varlık gösteriyor.

Demet Özdemir’in Eşref Rüya Heyecanı

Demet Özdemir, Eşref Rüya’nın yeni sezonu için enerji toplarken, sosyal medyada beğeni rekoru kırdı.

Atama bekleyen öğretmenlerden MEB önünde siyah çelenkli protesto

2024 KPSS mağduru öğretmenler, düşük kontenjanlar ve adaletsiz branş dağılımına tepki göstererek ek atama talebinde bulundu.

Galatasaray’dan alındı Fenerbahçe’ye verildi: “Kupa kulübümüze teslim edildi”

Yüzme Şampiyonası’nda Galatasaray’dan alınan kupa Fenerbahçe’ye verildi.

Nükleer santrali denizanası bozdu: Üretim durdu

Gravelines Nükleer Santrali, Fransa’nın Nord bölgesindeki Gravelines ilçesinde, Dunkerque ve Calais’ye yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Fransa’nın kuzeyinde bulunan Gravelines Nükleer Santrali, soğutma suyunun bulunduğu filtre tamburuna bir …