Nükleer santrali denizanası bozdu: Üretim durdu

Gravelines Nükleer Santrali, Fransa’nın Nord bölgesindeki Gravelines ilçesinde, Dunkerque ve Calais’ye yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Gravelines Nükleer Santrali, soğutma suyunun bulunduğu filtre tamburuna bir denizanası sürüsünün girmesinin ardından durduruldu.

‘DEVASA VE TAHMİN EDİLEMEZ’

Santralin devlete ait işleticisi EDF’nin yaptığı duyuruya göre ülkedeki en büyük santrallerden olan ve Kuzey Denizi’nde bağlı bir kanalla soğutulan santralde yaşanan olayda 4 reaktör etkilendi.

EDF, olayın dün akşam yaşandığını ve santralin tamamının durdurulmasına neden olduğunu duyurdu. Buna göre 2, 3, ve 4 numaralı reaktörler tamburların “devasa ve tahmin edilemez” bir denizanası sürüsü tarafından tıkanmasının ardından otomatik olarak durdu. Reaktör 6’da kısa süre sonr durdu.

BÜTÜN REAKTÖRLER DURDURULDU

Fransa’nın Calais ve Dunkirk kentlerinin arasındaki kıyıda bulunan nükleer santraldeki 1 ve 5 numaralı reaktörler ise planlanmış bakım yüzünden kapalı.

EDF olay sebebiyle tesit, personel veya çevreye yönelik herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını da açıkladı.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan ‘tutuklu yargılama’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Muhittin başkanın rahatsızlığı belli neden hapiste? Murat Çalık başkanımızı neden içerde tutuyorsunuz, sağlık sıkıntısı var. Zeydan Başkan, neden Adana’da değil de İstanbul’da yargılanıyor? 11 yıl önceki olay şimdi mi aklınıza geldi?” dedi.

Konu: Sahte diploma… Varlığı şaibeli üniversite

Türkiye’deki sahte diploma skandalında, “halıcılıktan psikologluğa” hikayesiyle gündeme gelen Abdullah Volkan Uçak’ın mezun olduğu Uluslararası Dublin Üniversitesi’nin varlığı oldukça şaibeli. Üniversite hem ABD hem Türkiye hem de Gürcistan’da varlık gösteriyor.

Demet Özdemir’in Eşref Rüya Heyecanı

Demet Özdemir, Eşref Rüya’nın yeni sezonu için enerji toplarken, sosyal medyada beğeni rekoru kırdı.

Atama bekleyen öğretmenlerden MEB önünde siyah çelenkli protesto

2024 KPSS mağduru öğretmenler, düşük kontenjanlar ve adaletsiz branş dağılımına tepki göstererek ek atama talebinde bulundu.

Galatasaray’dan alındı Fenerbahçe’ye verildi: “Kupa kulübümüze teslim edildi”

Yüzme Şampiyonası’nda Galatasaray’dan alınan kupa Fenerbahçe’ye verildi.

Sarhoş ve çıplak yakalanan pilot görevden uzaklaştırıldı

İngiliz havayolu şirketi EasyJet, bir pilotunun şu anda soruşturma altında olduğunu bildirdi.