Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

CHP Van İl Başkanı’ndan mitinge çağrı: ‘Kayyum gasplarına, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı…’

CHP’nin Türkiye’nin farklı bir illerinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, 10 Mayıs Cumartesi günü Van’da gerçekleştirilecek. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ”Kayyum gasplarına karşı, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı Van halkının tamamını mitinge davet ediyoruz” dedi.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Matviyenko: Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını biliyoruz

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, : Batı’nın üst düzey devlet yetkililerinin Moskova’ya gelmesini engellemek için sahada çalıştığını açıkladı.

SON DAKİKA! Hindistan Pakistan’a füzelerle saldırdı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını duyurdu. Pakistan Askeri Sözcüsü ise Hindistan’nın Pakistan’ın Muzafferabad kentinin 3 bölgesine füzelerle saldırdığını …

Putin ve Netanyahu’dan kritik görüşme

Putin ve Netanyahu’dan kritik görüşme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir