Almanya’dan yaptırım adımı: Karar almadan önce Suriye’deki gelişmelere bakılıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner’den Suriye Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında Alman hükümetinin Suriye’ye yönelik yaptırımlar konusunda açıklamalarda bulundu. AA muhabirinin yönelttiği sorulara cevap veren Wagner, yaptırımların Suriye’deki devrik rejime karşı uygulandığını ve bu yaptırımların nasıl ele alınması gerektiğine yönelik tartışmaların devam ettiğini ifade etti.

Wagner, Suriye’de mevcut yaptırımların olası bir siyasi sürecin desteklenmesi ve istikrara kavuşturulmasında nasıl bir rol oynayacağı konusunda önemli tartışmaların geldiğini belirtti. Ayrıca, Suriye’deki değişim sürecine işaret eden Wagner, ülkedeki etnik ve dini grupları içeren kapsayıcı bir siyasi sürece ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Fransa’nın, Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye’ye yönelik yaptırımları gevşetme çağrısına da değinen Wagner, Almanya olarak konu hakkında fikirlerini sunduklarını ve mevcut duruma göre yaptırımların incelendiğini belirtti.

Wagner, iç savaş sırasında Esad rejimini destekleyen kişilere yönelik yaptırımların devam edeceğini dile getirirken, Suriye halkının nasıl destekleneceğinin de aktif olarak düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili alınacak olası tedbirleri tartıştıklarını belirten Wagner, yaşanan gelişmelere göre hareket edileceğini söyledi.

Almanya’nın Suriye politikasına ilişkin resmi açıklama yapmayan Wagner, konu hakkında spekülasyon yapmaktan kaçındıklarını ve Brüksel’de devam eden tartışmaları takip ettiklerini belirtti. (AA)

Related Posts

Bakanlıktan sanatçılara ‘İmamoğlu’ yasağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren Yalın, Sertap Erener, Melek Mosso, Mabel Matiz, Cem Adrian, Melike Şahin, Gülşen ve Hadise’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının antik kent tiyatrolarında konser vermesini yasakladı.

Otomobilin çarptığı iki kardeş yaralandı

Kütahya’da yaya geçidinde otomobilin çarptığı iki kız kardeş yaralandı. İlk müdahalenin ardından iki kardeş hastaneye kaldırıldı.

Trump’tan Los Angeles’taki olaylar karşısında “düzeni sağlamak için sert olacağız” mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles’taki sınır protestolarını bastırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydederek, “Ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik bir tehlike görürsek, kanun ve düzeni sağlama konusunda çok sert davranırız.” değerlendirmesini yaptı.

Kolombiya 6,3 ile sallandı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün, ülkenin Cundinamarka yönetim bölgesine bağlı Paratebueno kasabasının 17 kilometre kuzeydoğusu olduğunu duyurdu. Yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, başta …

Üç katlı binanın üzerine kaçtı, kesilmekten kurtuldu

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde sahibinin kurbanlık için beslediği koç, inşaat halindeki 3 katlı binanın üzerine çıktı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Koçun sahibi Abdullah Dinç, koçu satmaktan vazgeçti.

Trump, ABD’de süpersonik uçuşları teşvik etmek ve dron endüstrisini güçlendirmek için emirler imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede süpersonik uçuşların geliştirilmesi üzerine çalışmaları teşvik etmek ve insansız hava araçları (İHA) endüstrisinde Çin ile rekabet edecek güce erişmek için bazı kararnamelere imza attı.