Antalya’da Nergis Çiçeği Satışları Başladı

ANTALYA’da kasım ayında yetişen ve şubata kadar hasadı devam eden nergis çiçeğinin satışları ay sonuna kadar sürüyor. Mevsimsel yetiştiği için satışları da kısa süren bu çiçeğin demeti 200 liradan alıcı buluyor. Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Bakaç, zarafeti ve nezaketi simgeleyen bu çiçeklerin kokusunun nefes darlığına iyi geldiğini söyledi.

Beyaz ve sarı çiçekleri, narin görüntüsü ve güzel kokusuyla bilinen nergis çiçeğinin satışında sona gelindi. Antalya’nın farklı bölgelerinde sera ve tarlalarda yetiştirilen nergis çiçeğinin hasadı kasım ayında başlıyor, şubat sonuna kadar sürüyor. Sabah erken saatlerden itibaren nergisleri toplayan çiftçiler, ürünleri özenle demetliyor ve kentteki çiçekçilere gönderiyor. Sadece sonbahar ve kış mevsimlerinde çıkan bu çiçeğin demeti 200 liradan satılıyor. Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Bakaç, Doğada yetişen bir çiçektir, birkaç yıldır insanlar seralarda da üretmeye başladı. Boyu yaklaşık 30-35 santimetre civarında. Yeşil renkli bir yaprağı vardır. Bu çiçek görünüş olarak şemsiyeyi de andırır. Ana vatanı İspanya ve Portekiz. Genellikle kasım-aralık aylarında çıkmaya başlar. Zarafet ve nazikliği simgeler. Koklandığında nefes darlığı çeken hastalara iyi gelir. Yaprakları kurutulup, yaralara sürüldüğünde iyileştirici etkisi vardır. Antibiyotik görevi görüp, yaraları da kuruttuğu söyleniyor dedi.

‘ÇOK KIYMETLİ BİR ÇİÇEK’

Bakaç, açıklamasında ayrıca, Nergis satışları çok iyi ama mevsimsel çıktığı için çok uzun süre satamıyoruz, çok kıymetli bir çiçek. Soğanlı bir bitkidir. Soğanı tek yıllıktır. Her yıl soğanı yeniden oluşur ya da seralarda yetiştirilir. Şu an mevsimi bitti, şubat ayında satışlarımız sona eriyor. Çok nazik bir çiçek, alıp dondurucuda saklamak gibi bir şansımız olmuyor. O yüzden çok uzun süre satamıyoruz. Bizim ülkemizde Akdeniz kıyılarında ve Ege Bölgesi’nde yetişmektedir. Kokusu çok güzel olduğu için genellikle kadın müşterilerimiz tercih ediyor diye konuştu.

Haber Tunahan KIR- Kamera Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

Related Posts

Amerikalı ve İngiliz ‘lüks tatil’e geliyor

Dünya turizm pazarında sunduğu alternatifler ve turizm çeşitleriyle aldığı payı artırmaya odaklanan Türkiye, lüks segment turizmde de ciddi yol alıyor. Başta Bodrum, Belek ve Kemer’deki tesisler olmak üzere dünya jetset’i Türkiye tatilini uzatıyor. En çok talebi ise İngiliz ve Amerikalılar oluşturuyor.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş