Belarus’ta seçimi Lukaşenko kazandı

Aleksandr Lukaşenko Belarus Cumhurbaşkanlığı Seçimini Yeniden Kazandı

Belarus’ta yapılan sandık çıkış anketine göre mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, oy oranının yüzde 87,6’sını alarak seçimi kazandı.

Belarus devlet televizyonuna göre, seçimlerin ardından yapılan sandık çıkış anketi sonuçlarına göre Lukaşenko açık ara farkla bir kez daha galip geldi.

Diğer adaylar arasında Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov yüzde 2,7, Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 1,8, bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yüzde 1,6 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak ise yüzde 1,2 oranında oy aldı.

Toplamda oy kullananların yüzde 5,1’i ise diğer adaylara oy verdi.

11 bin 948 kişiyle yapılan ankette oy kullanıldığı belirtilirken, Belarus Merkez Seçim Komisyonu ise seçimlere katılım oranının yüzde 85,70 olduğunu açıkladı.

Related Posts

Suriye Ordusundan Deyr Hafır’a Takviye

Suriye ordusu, PKK/YPG’ye karşı Deyr Hafır’a asker gönderdi. Çatışmalar sürüyor.

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Mustafa Kutlu ve Ahmet Sönmez 12 Punto’da

Mustafa Kutlu, TRT’nin 12 Punto etkinliğinde sinema uyarlamaları ve ‘Mavi Kuş’ filmi üzerine konuştu.

Eyüpspor, Draguş’u Kadrosuna Kattı

Eyüpspor, Trabzonspor’dan Rumen golcü Denis Draguş ile anlaştı. İmza töreninde duygu dolu mesajlar verildi.

Üsküdar’da Kız Meselesi Cinayetle Bitti

Çocukluk arkadaşı Sırrı Can Şimşek, kız meselesi yüzünden argümanın ardından vurularak öldürüldü.

Polonya-Macaristan Diplomatik Krizi

Polonya, Macaristan’daki büyükelçilik koltuğunu doldurmadı, ilişkiler gerildi.