Eczaneler iflas tehlikesiyle karşı karşıya: ‘Önlem alınmazsa 2025’te sağlık kapısı kapanacak’

‘Eczacılar: Işıklarımızın Kapandığı Yıl Olacak’

Eczaneleri koruyan önlemlerin alınmadığından şikayetçi olan eczacılar SGK önünde toplandı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini belirtti. 2024 yılının kendileri ve hastaları için zor geçtiğini vurgulayan Üney, “30 bini aşkın eczanemiz, sürdürebildiği ilaç ve eczacılık hizmetlerini sırtındaki mali yüklerle sağlayabildi ama sesimiz duyulmazsa 2025 yılı eczanelerimizin ışığın söndüğü, sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak” uyarısında bulundu.

‘Ayakta Kalmak İçin Protokol’

SGK ile Ekim ayında sona eren İlaç Temin Protokolü üzerine yeni bir protokol imzalanmadığını dile getiren Üney, “30 bini aşkın eczanemizin ayakta kalması gerçekçi koşullarda ve mutabakatla imzalanacak protokole bağlıdır” dedi. Üney, SGK’yi Kamu Kurum İskontosundan doğan fiyat farklarının yurttaşın cebinden çıkmaması konusunda uyardı.

‘Tahsil Etmek İstemiyoruz’

Hasta katılım paylarında yüzde 542’ye varan artışları eleştiren Üney, “Emekli, asgari ücretli ve özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bu artışların geri çekilmesini istiyoruz. Ayrıca muayene ücretlerinin tahsilatı, eczanelerimizde yaptırılmakta olup, eczacılar olarak bu durumu istemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Sağlık Kapısı Açık Kalsın’

Acil önlemler alınmazsa eczanelerin iflasının başlayacağını belirten Üney, “Biz, halkımızın sağlık kapısını açık tutmak için buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli adımlar atılsın, sağlık kapınız açık kalsın” mesajını verdi.

Related Posts

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Burnunuz sürekli kaşınıyorsa dikkat!

Mevsimsel belirtilerle karıştırılan bahar alerisi, aslında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Peki doğru tanı nasıl konulur, en etkili tedavi yöntemi nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir