Fatih Altaylı neden gözaltına alındı ve tutuklandı? DMM’den açıklama

Fatih Altaylı’nın Tutuklanması Hakkında DMM’den Açıklama Geldi

Fatih Altaylı’nın gözaltına alınıp tutuklanmasıyla ilgili olarak DMM’den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı tehdit iddiasıyla tutuklanan Altaylı hakkında yürütülen yargı sürecinde kamuoyunu manipüle etmeye çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, Türk Ceza Kanunu’nun 106. maddesine göre tehdidin suç olduğu ve tehdit suçunun “ifade özgürlüğü” olarak sunulmasının bir manipülasyon olduğu vurgulandı. Hukuk devletinde suç teşkil eden eylemlere karşı herkesin hukukun üstünlüğü ilkesine tabi olduğu ifade edildi.

Fatih Altaylı’nın Konuşmalarının Değerlendirilmesi

YouTube kanalında sorulan bir soru üzerine Fatih Altaylı’nın yaptığı konuşmalara da değinilen açıklamada, Altaylı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı suç oluşturan ifadeler kullandığı belirtildi. Ancak Altaylı’nın ifadelerinin tarihi bir anekdot aktardığı şeklinde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Yine de Altaylı’nın ifadelerinin manipülatif bir şekilde yorumlandığına dikkat çekildi.

Altaylı’nın Gözaltı Süreci ve Hukuki Değerlendirme

Açıklamada, Altaylı’nın gözaltı ve tutuklama sürecinin Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi. Usulsüzlük iddialarının ise tamamen yanlış ve yanıltıcı olduğu vurgulandı. Soruşturma makamlarının, Altaylı’nın ifadelerinin tehdit suçunu oluşturduğu kanaatine vararak tutuklanmasına karar verdiği açıklandı.

Sulh Ceza Hakimliği’nin de Altaylı’nın kaçma şüphesinin bulunduğunu değerlendirerek tutuklanmasına karar verdiği belirtildi. Mahkemelerin bağımsız bir şekilde yargı süreçlerini yürüttüğü ve suç şüphesi bulunan herkesin adil bir yargılanma sürecine tabi tutulduğu ifade edildi. Kamuoyuna duyurulur.

Related Posts

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI PDF İNDİRME LİNKİ (ÖSYM AİS) || Üniversite sınavı ne zaman 2025? YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır, YKS sınav giriş belgesi çıktısı sorgulama ekranı

YKS sınav giriş belgesi ösym giriş ais sorgulama ekranı sınav öncesi araştırmalar arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için giriş belgeleri yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine girmek isteyen adayların heyecanla beklediği YKS sınavı 21-22 Haziran’da 81 ilde organize edilecek. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınav öncesi üniversite sınavı yerleri ÖSYM’nin AİS ekranından erişime açıldı. YKS kapsamında, 21 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Peki, YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır? Üniversite sınavı ne zaman 2025? YKS sınav giriş belgesi alma ekranı…

LGS’de kalem ve silgi veriliyor mu? 2025 LGS öğrenciye ne veriliyor, neler yasak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) iki oturum halinde 15 Haziran’da binlerce katılımla düzenleniyor. Peki, LGS’de kalem ve silgi veriliyor mu? 2025 LGS öğrenciye ne veriliyor, neler yasak?

Sanatçı Dorka Demeter’in “Mimari İhtişam: Macar Art Nouveau” sergisi İstanbul’da açıldı

Sanatçı Dorka Demeter’in “Mimari İhtişam: Macar Art Nouveau” sergisi İstanbul’da açıldı

Caner Cindoruk’un yeni dizisi belli oldu; Bereketoğlu Ömer geliyor

Caner Cindoruk’un yeni dizisi belli oldu; Bereketoğlu Ömer geliyor

Bayram namazının kazası olur mu? Kurban Bayramı namazını kaçıran, yetişemeyen ne yapmalı?

Kurban Bayramı namazı, Müslümanlar için büyük bir manevi öneme sahip olsa da, çeşitli sebeplerle bu namazı kaçıranlar için kaza namazı olup olmadığı merak konusu. Hastalık, yolculuk, uykuya dalma veya başka sebeplerle Kurban Bayramı namazını kaçıran Müslümanlar, “Bayram namazı kazası olur mu?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, Bayram namazına yetişemeyen, kaçıran ne yapmalı?

29 Mayıs ne bayramı, neden kutlanıyor? İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümü! 29 Mayıs’ta ne oldu? İstanbul fethi – Kısa tarihçe

29 Mayıs tarihinin gelmesiyle birlikte İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kutlama faaliyetlerine denk gelenler merak içerisinde “29 Mayıs ne bayramı, neden kutlanıyor?” ve “29 Mayıs’ta ne oldu?” sorularının cevabını araştırıyor. Merak edenler için 29 Mayıs’la ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, 29 Mayıs ne bayramı, neden kutlanıyor? İşte İstanbul’un Fethi ile ilgili ayrıntılar ve İstanbul’un Fethi kısa tarihçesi…