Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

İmamoğlu’ndan iktidara ‘Meclis’ çağrısı

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararı sonrası iktidara çağrıda bulunarak, “Bu sürecin artık milletimizin gözü önünde, TBMM’de yürümesi adına gereğini yapın. Milletimizden çekinmeyin. Barış artık yüce Meclis çatısı altında yeşermeli” ifadelerini kullandı.

‘Hırsız’ kargayla esnafın diyaloğu gündem oldu

Sancaktepe’de marketten cips çalan kargayı cep telefonu kamerasıyla kaydeden esnaf, ‘Çok acılı alma yakar seni’ diyerek kargayı uyardı.

Finlandiya’da helikopterler çarpıştı: 5 kişi öldü

Finlandiya’nın güneybatısındaki Eura kentinde iki helikopterin havada çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Katil İsrail bir kez daha Gazze’de masum sivilleri hedef aldı: 59 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin farklı kesimlerine gece yarısından bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 59 oldu.

Muhalif milletvekili çatıya çıktı: İntiharla tehdit etti

Slovenya’da muhalif milletvekili Andrej Hoivik, parlamento binasının çatısına çıkarak intihar tehdidinde bulundu. Kimseyi suçlamadığını belirten Hoivik, “Bu ülkeye yaptıkları şeyler doğru değil” şeklinde bağırdı.

Dün tutuklanan gazeteci Furkan Karabay’ın hesabına erişim engeli

Dün tutuklanan gazeteci Furkan Karabay’ın hesabına erişim engeli getirildi. Daha önce de tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da hesabına erişim engeli getirilmişti.