İsrail ordusu, Lübnan ile yapılan ateşkesi 40 günde 392 kez ihlal etti

İsrail’in Lübnan’a Yönelik İhlalleri Artarak Devam Ediyor

İsrail’in 27 Kasım’dan bu yana gerçekleştirdiği ihlal sayısı şimdi 392’ye yükseldi. Bu saldırılar sonucunda 33 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı.

Lübnan haber ajansı NNA’ya göre, İsrail ordusu ateşkesin 40’ıncı gününde Sur ve Nebatiye’nin güney bölgelerinde ihlallerine devam etti.

Sur’un Ed-Dıhayra beldesinde, İsrail ordusuna ait buldozerlerin kazı çalışmaları gözlemlendi.

İsrail ordusu, Dıhayra ve Tayr Haraf bölgelerini hedef aldı.

Sur ve çevresinde, İsrail ordusuna ait bir drone’un alçak irtifada uçtuğu tespit edildi.

Aytarun beldesi çevresinde, Şihhin, El-Cebin, Tayr Harfa bölgeleri arasında ve Nakura beldesinin Hamul bölgesinde, İsrail ordusu evleri havaya uçurarak yıktı.

ÇOK SAYIDA EV YANGINA VERİLDİ

Nebatiye’ye bağlı Et-Taybe beldesinde, İsrail ordusu çok sayıda evi ateşe verdi ve yıktı.

Taybe beldesinde, İsrail ordusu orta ve ağır silahlarla ateş açtı ve patlama sesleri duyuldu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana en az 4 bin kişi öldü, 16 binden fazla kişi yaralandı, bunların arasında 1106 kadın ve çocuk, 222 sağlık çalışanı bulunmaktadır.

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, 27 Kasım 2024 Çarşamba günü yerel saatle 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın ikinci maddesinde, “Lübnan hükümeti, Hizbullah veya diğer tüm silahlı grupların İsrail’e karşı herhangi bir operasyon gerçekleştirmesini önleyecek ve İsrail’in Lübnan’da sivil, askeri veya devlet hedeflerine herhangi bir askeri saldırı düzenlememesi beklenmektedir.” ifadesi bulunmaktadır.

Anlaşmaya göre, Lübnan ordusunun 60 gün içinde İsrail’in Lübnan’ın güneyinde işgal ettiği bölgelere aşamalı olarak konuşlanacağı öngörülmektedir.

İsrail, ateşkes ihlallerine devam ederek bugüne kadar Lübnan’ın güneyinde bulunan 2 beldeden geri çekildi.

Related Posts

Bağcıoğlu açıkladı: Teğmenlerin tazminatı CHP tarafından ödenecek

CHP’nin Milli Savunmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tuzla Piyade Okulu ve Kara Harp Okulu Komutanlığı’ndan Yüksek Disiplin Kurulu süreçleri sonunda ihraç edilen teğmenlerin tazminatlarının, CHP Milletvekilleri tarafından ödeneceğini bildirdi.

İBB’ye ikinci dalga operasyon… Güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen’in ifadesi ortaya çıktı: ‘Kamera bantlanması rutin bir uygulama, valizlerde de jammer vardı’

İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan İBB güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen, emniyette verdiği ifadede, “kameraların bantlanmasının rutin bir uygulama olduğunu, valizlerde de jammer bulunduğunu” söyledi. Türkmen’in avukatı da söz konusu jammerların İBB’nin demirbaş listesinde kayıtlı olduğunu ifade etti.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın

İstanbul Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kontrol altına alınırken yangının ormanlık alana atılan sigara izmaritinden çıkarak rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü düşünülüyor.

İstanbul’da fuhuş operasyonunda 6 tutuklama

İstanbul’da escort siteleri aracılığıyla fuhuş yaptıran şebekeye yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. 5 ilçede düzenlenen operasyonda, fuhuşa sürüklenen 1’i yabancı uyruklu 4 kadın kurtarıldı, 8 şüpheli ise gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 2 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilecek.

Sancaktepe’de korkutan anlar: Binanın balkonu çöktü

İstanbul Sancaktepe’de 5 katlı metruk binanın en üst katında bulunan dairenin balkonu çöktü. Binanın 3 yıldır boş olduğu öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir