İstanbul Valiliği’nden ‘sahte içkiye’ önlem: Ruhsatlar iptal edilecek

Kaçak İçki Kullanımıyla İlgili Alınan Önlemler

Son günlerde kaçak içki nedeniyle meydana gelen ölümlerde artış yaşanırken İstanbul Valiliği, önemli adımlar attığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında kaçak içki ve sahte alkol kullanımı sebebiyle 110 kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği, 48 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Alınan önlemler şu şekilde sıralandı:

  • “10 Ekim 2024 tarihinde yayımlanan Valilik Genelgesi ile alkol satışı yapan işletmelere, 7 gün 24 saat kesintisiz ve belirlenen kalitede görüntü kayıt sistemi zorunluluğu getirildi.”

‘RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK’

Ayrıca, 10 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan bir diğer genelge ile; kaçak veya sahte alkol satışı yapan işletmelerin, denetimler sonucu tespit edilmesi durumunda, belediye meclisinin belirlediği içkili yer bölgesi dışında alkol satışı yapan işletmelerin, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edilmesine karar verilecektir.

İptal işlemleri, ruhsat verme yetkisine sahip idari birimlerle işbirliği içinde yürütülecek ve konuyla ilgili denetimler kolluk kuvvetleri tarafından aralıksız devam edecektir.

Mülki idare amirleri, belediye başkanları ve tüm idari birim yöneticileri genelge hükümlerini uygulamakla yükümlü olup, uygunsuz durumların tespit edilmesi halinde ilgili sorumlular hakkında idari işlemler yapılarak, Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

(İHA)

Related Posts

Ukrayna Başsavcılığı ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldüğünü açıkladı

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başından bu yana Rus saldırıları nedeniyle ülkede 631 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1975’ten fazla çocuğun yaralandığını bildirdi.

Polonya’dan Ukrayna’ya ‘ortak mücadele’ cevabı: ‘Yok öyle bir şey’

Kiev rejimi temsilcilerinin, Varşova ile ortak mücadele yürüttükleri yönündeki sözlerini değerlendiren Polonyalı siyasetçi Piskorski, Polonya ve Ukrayna’nın ortak bir mücadelesinin olmadığını belirtti.

İsrail’in saldırıları bitmiyor! Gazze’de can kaybı yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 54 bin 510’a, yaralı sayısı 124 bin 901’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından …

Macron’un balmumu heykeli sergilendiği müzeden çalındı

Paris’teki ünlü Grevin Müzesi’nden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un balmumu heykeli çalındı. Polis kaynaklarına göre, iki kadın ve bir erkek, turist kılığında müzeye girerek dikkat çekmeden içeride kıyafet değiştirdi. Daha sonra çalışan gibi davranarak heykeli bir battaniyeye sarıp acil çıkış kapısından kaçırdı.

Mersin’de 4 yıl önce işlenen cinayet çözüldü

Mersin’in Gülnar ilçesinde 4 yıl önce traktör kazasında öldüğü değerlendirilen İ.S.’yi tabancayla öldürdüğü belirlenen D.B. ve M.B. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.B. tutuklandı.

Avrupa borsaları negatif seyrediyor

Avrupa borsaları negatif seyrediyor