Muğla’da çocuklarla edebiyat dolu bir gün

MUĞLA’da Çocuklarla Edebiyat Dolu Bir Gün

MUĞLA (İGFA) – Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Çocuk-Yazar Buluşmaları devam ediyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, öykü ve masal kitaplarıyla tanınan yazar Koray Avcı Çakman, il genelindeki okullardan gelen 660 ilkokul öğrencisiyle bir araya geldi.

Etkinlikte, Çakman çocuklara edebiyatın hayal gücünü geliştiren ve bireylerin dünyasına kattığı zenginliklerden bahsederek öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı. Yazar, çocuklardan aldığı geri bildirimlerin ilham kaynağı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin çocukların hayatına dokunması ve onları edebiyata yönlendirmesi açısından önemine dikkat çekti.

Etkinlik sonrası açıklama yapan yazar Koray Avcı Çakman, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çocuklarla buluşma fırsatı sunduğu için teşekkür ederek, çocuklarla yapılan sohbetlerin kendi yaratıcılığını beslediğini ifade etti. Çocukların hayatlarına dokunma ve edebiyata daha fazla zaman ayırmalarını sağlama heyecanını vurgulayan yazar Çakman, bu buluşmaların önemine değindi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphanelerle, her yaştan vatandaşa hizmet vererek okuma alışkanlıklarını artırmayı ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırmayı sürdürüyor. Bugüne kadar 295 bin 300 vatandaşın ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde 37 bin kitap bulunurken, 100 bin 850 kitabın ödünç verildiği ve 5 bin 875 yeni üyenin katıldığı belirtildi. Ayrıca, kütüphanelerdeki ders çalışma alanlarından 44 bin 600 kişinin yararlandığı da açıklandı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kültür ve sanatın önemine vurgu yaparak, Muğla’da festivallere, konserlere, söyleşilere ve yazar buluşmalarına büyük değer verdiklerini ifade etti. Aras, çocukların eğitimine ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Related Posts

Dünyanın en bulaşıcı hastalığı 10 kişiden 9’unu enfekte ediyor: ‘Kalabalıklardan uzak durun’ uyarısı

İngiltere’nin bazı bölgelerinde, yıl boyunca yaşanan kızamık vakalarının sayısı, 2024 yılının tamamındaki vaka sayısına yaklaşmış durumda. Uzmanlar, kalabalık etkinliklerin bulaş riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin onur nişanı geri alındı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye ülkeye hizmetlerinden dolayı verilen onmur nişanı(Legion d’honneur) geri alındı. ESKİ FRANSA CUMHURBAŞKANI’NIN NİŞANI GERİ ALINDI Fransa basınında yer alan haberlere göre, yolsuzluktan hüküm giyen Sarkozy …

Kassam Tugayları: Gazze’de İsrail ordusuna ait buldozer sürücüsü keskin nişancı ateşiyle vuruldu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinde İsrail ordusuna ait bir buldozer sürücüsünün keskin nişancı ateşiyle vurulduğunu duyurdu.

İsrail’den ABD’ye ortak savaş teklifi: Birlikte vuralım

İsrail, İran’ın nükleer tesislerini hedef alan operasyonunda kritik Fordow tesisini yok etmek için ABD’den askeri destek talep etti

Venezuela Devlet Başkanı, İsrail’in İran’a saldırılarını kınadı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail’in saldırılarını kınayarak İran ile dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Dubai’de korkutan yangın: 67 katlı gökdelenden dumanlar yükseldi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde 67 katlı bir binada yangı çıktı. Gökdeleni dumanlar ile kaplayan yangının, 6 saatte söndürüldüğü bildirildi.