Netanyahu’ya prostat kanseri teşhisi konulmasından sonra ameliyat olacağı için “yolsuzluk” davasında ifade vermesi ertelendi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Yolsuzluk Davası İfadesi Prostat Ameliyatı Nedeniyle Ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “yolsuzluk” davasındaki ifadesini prostat ameliyatı olacağı sebebiyle veremeyecek. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bugün ameliyat olacağını ve birkaç gün hastanede kalacağını duyurdu.

Netanyahu’nun Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra ameliyat olacağı belirtildi. 75 yaşındaki Netanyahu, Hadassah Hastanesi’nde muayene edilmiş ve “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir enfeksiyon teşhisi konmuş. Birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilen Netanyahu’nun avukatı Amit Hadad, ameliyattan sonra birkaç gün daha hastanede kalacağını söyledi. Bu sebeple avukat, Netanyahu’nun adının karıştığı yolsuzluk davasında bu hafta alınması planlanan ifadesinin iptalini talep etti ve başsavcılık bu talebi bugün onayladı. Mahkeme, duruşmaların “önümüzdeki hafta, 6 Ocak Pazartesi günü yeniden başlamasının beklendiğini” ekledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Netanyahu’nun istirahat halindeyken geçici başbakan olarak görev yapacak. Savunma Bakanı Israel Katz ise siyasi güvenlik kabinesinin başkanı olacak. (ANKA)

Related Posts

Van’da kaçakçılık operasyonunda 10 gözaltı

Van’da kaçakçılık operasyonlarında 10 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 1438 paket kaçak sigara, 10 cep telefonu, av tüfeği, 52 fişek, 3 pasaport ve çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi.

Trump ikinci başkanlık döneminde ‘vergi düzenlemesi’ zaferiyle elini güçlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, dün imzaladığı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren düzenlemeyle ikinci başkanlık döneminin ekonomik temel taşlarını atarken, yasalaşan tasarının 10 yılda bütçe açığını 3,4 trilyon dolar artırması bekleniyor.

Ümit Özdağ’dan CHP’ye ziyaret edecek

Gazeteci İsmail Saymaz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaşanan operasyonlar nedeniyle 6 Temmuz 2025 saat 10.00’da CHP Genel Merkezini ziyaret edeceğini söyledi

MSB’nin sessizliği sürüyor… İYİ Parti GİK üyesi Demir: ‘Bu dronu üreten ülkenin menşei nedir?’

İYİ Parti’nin Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü PKK’nın düzenlediği drone saldırısıyla ilgili önergelerine yanıt gelmezken, MSB ve iktidar kanadının konuya ilişkin sessizliğinin sürmesine tepki gösteren İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Emekli Tuğgeneral Ali Demir, “Bu dronu üreten ülkenin menşei nedir?” dedi.

Tunç Soyer’in ifadesi ortaya çıktı

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında olduğu 97 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada Soyer’in Emniyet’teki ifadesi ortaya çıktı.

AKP’li vekilin akrabasına ait kaçak yapılara yıkım kararı!

CHP’li İzmit Belediyesi, AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun bir akrabasına ait olduğu iddia edilen tarım ve orman arazisindeki kaçak yapılar için yıkım kararı aldı. 203 bin TL’yi aşkın ceza kesilen yapılarla ilgili mahkeme süreci de başladı.