Özgür Özel: Türkiye, kırmızı kartı göstermeye hazır mıyız?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Mersin İl Başkanlığı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün saat üçte bir büyük açılış töreninde buluşacağız. Uzun süredir beklenen bir başlangıcı yapacağız. Bir büyük sürpriz yapacağız” dedi.

Özel’in konuşmasından önemli başlıklar:

PROTESTO HAKKI: Asgari ücretliye yüzde 30, emekliye yüzde 15 zam yapılırken en düşük emekli maaşının 14.500 liraya çıkarılması, emeklilerin yüzüne bakılarak utanmadan sokağa çıkılmasını protesto etme hakkımız vardır. Tayyip Erdoğan’ın yüksek fiyatları boykot çağrısını destekliyor ve enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde her şeye zam yapılmasına tepki gösteriyoruz.

KIRMIZI KART GÖSTERME ÇAĞRISI: Geçmişte sarı kart gösterdik ancak iktidar anlamadı. Bu koşullar altında geçinmek mümkün değil. Mersin’den başlayarak tüm Türkiye’deki emeklileri, asgari ücretlileri ve ezilenleri kırmızı kart göstermeye davet ediyorum. Bu zorbalığa karşı durmak ve sesimizi duyurmak için mücadele etmeye hazır mıyız? Türkiye, kırmızı kartı göstermeye hazır mı?

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

Reuters: Suriye’de 1500 Alevi sivil katledildi; katliam emri Şam’dan geldi

Leman dergisi çalışanlarına ters kelepçe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan derginin karikatürist, grafiker, müessese müdürü ve yazı işleri müdürünün gözaltına alındığını bildirdi. Yayınlanan görüntülerde, şahısların yere yatırılarak ters kelepçe takıldığı görüldü.

Gazze’de ölü sayısı 84 bin

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı soykırımda resmi rakamlara göre 56 bin sivil yaşamını yitirirken, gayrı resmi raporlar bu sayıyı 433 bine kadar çıkarıyor.

‘Ne kadar masum bir talep değil mi?’ diye sordu… Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce’den mektup: ‘Pazar kahvaltısı’

Silivri’de tutuklu bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce, cezaevinden yazdığı mektupta, “Ne kadar masum bir talep değil mi? Yumurtanın tavaya kırılıp yenmesine hasret binlerce mahkum var cezaevinde” dedi.

Bahçeli MHP’ye talimatı verdi

MHP, partinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla 81 ilde ‘Terörsüz Türkiye’ toplantıları düzenleme başlayacak.