TTB: Uluslararası kamuoyunu savaşı durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz

Türk Tabipleri Birliği: İsrail ve İran Saldırılarına Karşı Çağrı Mesajı

İsrail ve İran arasındaki saldırılar devam ederken, taraflardan gelen sert mesajlar dikkat çekiyor. Türk Tabipleri Birliği de konuyla ilgili önemli bir çağrıda bulundu.

TTB’nin yaptığı açıklamada, “İsrail rejimi, Ortadoğu’da evrensel insan hakları ve uluslararası hukuk ilkelerini hiçe sayarak yaklaşık 80 yıldır sürdürdüğü emperyalist politikasını, İran’a karşı başlatılan operasyonla genişleterek devam ettireceği anlaşılmaktadır. Filistin halkına yapılan saldırıları soykırım seviyesine taşıyan İsrail rejimi, Lübnan ve Suriye’de de sivilleri hedef alan hava saldırılarını artırmıştır. İran’a yönelik gerçekleştirilen bu operasyonun bölgeye daha fazla ölüm ve yıkım getireceği kesindir” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Yaşam hakkı, insan hakları ve tüm etik değerlerin ihlal edildiği savaş alanlarında en büyük zararı her zaman sivil halk görmektedir. Özellikle çocuklar, hastalar, yaşlılar ve kadınlar gibi kırılgan gruplar daha fazla etkilenmektedir. İsrail rejiminin geçmişte gerçekleştirdiği saldırılarda sivilleri ve sağlık çalışanlarını hedef aldığı, halkın yaşam ve sağlık haklarını tamamen yok saydığı ve insanlığa karşı suç işlediği bilinmektedir.

Yaşam hakkını savunan hekimler olarak, sağlık alanında aldığımız güçle vurguluyoruz:

Savaş, bir halk sağlığı sorunudur!

Barışı ve yaşamı savunmak, iktidarları barışçıl politikaları benimsemeye zorlamak da hekimlerin sorumluluğundadır.

Türk Tabipleri Birliği olarak yaptığımız çağrılar şunlardır:

  • Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Tabipleri Birliği ve uluslararası toplum, bu savaşı durdurmak için hemen harekete geçmelidir.
  • Savaşan taraflar, çatışma alanlarında uluslararası hukukun sivil halkı ve sağlık çalışanlarını koruma kurallarına uymalıdır.
  • Tıbbi tarafsızlık ilkesine göre, saldırılardan etkilenen herkese sağlık hizmeti sunulmalı ve ihtiyacı olan herkese tıbbi ve insani yardım sağlanmalıdır.

Related Posts

Yasak var, uyan yok: İkinci el otomobiller sıfır araçlardan pahalı

İkinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlara satılması Ticaret Bakanlığı tarafından yasaklansa da yasağı delen satıcılar ilan girmeyi sürdürüyor.

AFAD: Balıkesir’de 237 artçı deprem oldu

AFAD, dün yıkımlara da neden olan Balıkesir’deki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 237 artçı depremin kaydedildiğini belirtti.

Balıkesir Gönen’de fabrika yangını: 2 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan süt fabrikasında yangın çıktı. Çıkan yangında 2 işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

UEFA’dan Beşiktaş’a ceza

Beşiktaş’a Shaktar Donetsk maçında merdivenlerin bloke edilmesi ile sahaya meşale ve yabancı madde atılması nedeniyle para cezası verildi.

Rezidansta Darp Olayı

Küçükçekmece’de resepsiyon görevlisi, uyardığı kişi tarafından darbedildi. Güvenlik kamerasında kaydedildi.

Yalova’da Bıçaklı Saldırı: Şüpheli Gözaltında

Çınarcık’ta yoldan geçen araçlara bıçakla saldıran şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.