Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp Bebek Tedavisinde Yaz Aylarına Dikkat!

Tüp bebek tedavisi sürecinde havuza girmemek önemlidir. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu.

Tüp bebek tedavisi, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavi, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi sürecini içerir. Anne adayından alınan yumurtalar ve baba adayından alınan sperm hücreleri laboratuvarda döllenerek embriyo oluşturulur ve anne adayının rahmine transfer edilir.

Yaz aylarındaki yüksek sıcaklıkların tedavi sürecini etkileyebileceğine dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, tüp bebek tedavisi sürecinde bazı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Öksüz, tedavi sürecinin kişisel olduğunu ve doktorun önerilerine uymanın önemli olduğunu vurguladı.

Yaz Aylarında Tüp Bebek Tedavisine Dair Öneriler

  • Yaz enfeksiyonları: Embriyo transferini olumsuz etkileyebileceğinden, hijyenik olmayan ortamlardan uzak durun ve hijyen kurallarına dikkat edin.
  • Sıvı kaybı: Günlük yeterli su tüketimi önemlidir. Sıcak hava ve terleme sıvı kaybına neden olabileceğinden günde en az 2-2,5 litre su içmeye gayret edin.
  • Tatil planlaması: Tedavi dönemi tatil planları doktorunuza danışarak organize edilmelidir. İlaç saatlerinin aksatılmamasına dikkat edin.
  • Uzun süre ıslak kalmamak: Deniz sonrası ıslak kıyafetlerle uzun süre vakit geçirmeyin ve hemen kurulandıktan sonra gölgede dinlenin.
  • Cilt hassasiyeti: Bazı ilaçlar cilt hassasiyetine yol açabilir, bu nedenle güneşten korunmak önemlidir.

Tüp bebek tedavisi sürecinde yaz aylarında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren uzmanlar, tedavi sürecinin başarıyla ilerlemesi için belirli önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.

CHP’li Emir, başkan Tutdere’nin tutuklanmasına tepki gösterdi: Anayasa çiğnenmiş, Adıyamanlıların seçme hakkı gasp edilmiştir

CHP’li Emir, başkan Tutdere’nin tutuklanmasına tepki gösterdi: Anayasa çiğnenmiş, Adıyamanlıların seçme hakkı gasp edilmiştir