Van’da meyve israfına çözüm olacak cihaz üretildi

VAN (İGFA) – Meyve israfı sorununa çözüm getirecek bir cihaz, Dr. Mehrdad Fojlaley tarafından geliştirildi ve Van’da seri üretime geçildi.

Dr. Fojlaley ve ekibi tarafından tasarlanan bu yenilikçi sistem, meyve israfını en aza indirerek çevre ve ekonomiye büyük fayda sağlayacak.

Türkiye’de, taze ürünlerin yüzde 10-20 arasında israf edildiği belirtilirken, özellikle çabuk bozulan meyvelerde bu oranın yüzde 15’e kadar çıkabildiği açıklandı.

Dr. Fojlaley yaptığı açıklamada, “Bu teknoloji, tüketici sağlığını korurken aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesine de katkı sağlıyor. Meyve ve sebze kayıplarını önemli ölçüde azaltarak üreticilere ekonomik avantajlar sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, çevre dostu bu çözüm, doğaya olan olumsuz etkileri de azaltacak” dedi.

Dr. Fojlaley ve ekibi, bulgularını saygın bilimsel dergilerde yayınlayarak bu yeniliği tüm dünyaya duyurdu.

Yapılan çalışmalar, uluslararası bilimsel topluluklar tarafından da büyük ilgiyle karşılanıyor.

Related Posts

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

YouTube iki kişilik aboneliği test etmeye başladı

Bazı premium abonelikler iki ya da daha fazla sayıda kişinin tek bir ücret ile aynı hesabı kullanabilmesine odaklanıyor. YouTube da benzer bir aboneliği test etmeye başladı.