Yapıların çekmesindeki ‘korozyon’ etkisi!

Doğu Karadeniz’deki Yapılar Deprem ve Korozyon Riski Altında!

Doğu Karadeniz, son yıllarda sıkça yaşanan heyelan, kaya düşmesi, taşkın ve sel gibi doğal afetlerin yanı sıra deprem ve korozyon riskiyle karşı karşıya kalıyor. KTÜ DE-YAS bilim insanları, bölgedeki yapıların güçlendirilmesi ve korozyon sorununa dikkat çekerek, deprem açısından risk taşıyan eski yapıların tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘BÖLGEDE ÖNEMLİ TİTREŞİMLER HİSSEDİLİYOR!’

DE-YAS Müdürü Ahmet Can Altunışık, Türkiye’nin depremle iç içe bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, son zamanlarda Doğu Karadeniz’de artan sismik hareketlilikten endişe duyduklarını vurguladı. Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekti ve bu eski yapıların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘KRİTİK NOKTA 2000 ÖNCESİ İNŞA EDİLEN YAPILAR!’

Ahmet Can Altunışık, bölgede özellikle 2000 yılından önce inşa edilen yapıların deprem açısından riskli olduğunu belirterek, kötü zemin üzerine inşa edilen yapıların depreme karşı daha hassas olduğunu söyledi. Bu nedenle, korozyonun yanı sıra depreme karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNEMLİ SIKINTILARDAN BİRİ KOROZYON!’

Korozyonun bölgedeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Altunışık, nemli bölgelerde bulunan binalarda demirlerin paslanmasıyla yapıların dayanıksız hale geldiğini belirtti. Betonun içerisindeki demirlerin korozyona uğraması durumunda, olası bir felaketin habercisi olabileceğini ifade etti.

‘TRABZON’DA YAPI STOĞU BELİRLENECEK!’

Trabzon’da yapı stokunun belirlenmesi ve riskli binaların tespiti için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Altunışık, bu çalışmanın doğu Karadeniz’in diğer illerine yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ortahisar ilçesinde yapı stoku belirleme çalışmalarının başlatıldığını ve bu çalışmanın bölgedeki yapıların güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

Gazze’de yaşam alanı Guantanamo kadar

Gazze’de 2,1 milyona gerileyen nüfus, İsrail saldırıları ve tehcir yüzünden, 55 km2 oluşan yüzde 15’lik bir alana sıkıştı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Gazze’de bir Filistinlinin günlük kullanabildiği alanın 24 metrekareyle sınırlı olduğunu raporladı. Bu rakam Guantanamo Hapishanesi’ndeki tek kişilik hücrelerden daha küçük bir alan.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: ‘104 günümü çaldılar’

ABD’de Filistin’e destek protestolarına öncülük ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi, Trump yönetimine 20 milyon dolar tazminat ve resmi özür talebiyle dava açtı. Bu, ABD’nin İsrail’in Gazze saldırılarına karşı ülkede düzenlenen protestolara katılanlara yönelik baskısına karşı açılan ilk tazminat davası oldu.

BM Filistin Raportörü Albanese’ye ABD’den yaptırım Avrupa’dan Nobel

ABD, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım savaşına karşı duruşuyla Tel Aviv yönetiminin hedef tahtasına koyduğu BM Filistin Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

Sahilde kumdan kale yaptı: 17 yaşındaki çocuk kale yıkılınca çukurda boğularak öldü

İtalya’nın Viterbo eyaletinde bulunan Villaggio California kamp alanı yakınındaki plajda üzücü bir kaza yaşandı. Kardeşleriyle kumdan kale oynayan 17 yaşındaki bir genç, yaklaşık 1.5 metre derinliğinde kumda açtığı çukurun aniden çökmesi sonucu hapsolarak hayatını kaybetti.