zonguldakta arka arkaya hortumlar olustu fuYFfVs7.jpg
Zonguldak’ta Hava Olaylarına Dikkat: Deniz Üzerinde Hortumlar Oluştu!
Zonguldak’ta sabah saatlerinde deniz üzerinde arka arkaya görülen hortumlar, dikkatleri üzerine çekti ve Karadeniz’deki hava olaylarına odaklandı. İlk etapta yakın birbirine iki hortumun tespit edildiği bölgede, kısa süre sonra aynı hatta üçüncü bir hortumun daha belirdiği bildirildi.
Uzmanlar, yaşanan bu meteorolojik olayın sebebini açıkladı. Mevsim normallerinin altındaki hava sıcaklıkları ve kıyıda etkili olan sağanak yağışlarla birlikte, Karadeniz üzerinde “su hortumu” (waterspout) oluşumlarının ara sıra görülebileceğini belirtti.
BALIKÇILARA ÖNEMLİ UYARI
Bölgedeki hava koşullarından etkilenenler için uyarı yapıldı. Balıkçıların ve küçük teknelerin, ani rüzgar değişikliklerine karşı son derece dikkatli olmaları gerektiği çağrısında bulunuldu.