Uzmanlar araştırdı: Parkinson hastalığı, yıllar önce kendini belli ediyor

Parkinson Hastalığı Ses Değişiklikleri ile Erken Belirti Verebilir

Parkinson hastalığının tipik hareket semptomları, yıllar öncesinden yumuşak veya monoton bir ses gibi ince ses değişiklikleri ile kendini gösterebilir. Yapılan araştırmalar, bu ses semptomlarının daha erken ortaya çıktığını ve geliştiren otomatik bir araç ile yüzde 80-90 doğrulukla Parkinson’un erken tespit edilebileceğini göstermektedir.

NTV’de yer alan habere göre Parkinson, beyindeki sinir hücrelerinin kaybı sonucu hareketi etkileyen bir bozukluktur ve titreme, sertlik, hareket yavaşlaması, denge sorunları gibi semptomlarla ilişkilidir.

Arizona Üniversitesi’nden nörobilimciler, Parkinson hastalığının gen etkilerini araştırarak gen aktarıldıktan iki ay sonra, bu geni taşıyan kuşların şarkı söyleme oranının azaldığı, üç ay sonra ise şarkı seanslarına daha az şarkı ile başladıkları gözlendi. Ayrıca, şarkıların yapısı, Parkinson hastalığına benzer şekilde daha kısa ve yumuşak hale geldi.

Providence Saint John’s Sağlık Merkezi’nden araştırmacılar, ses kalıplarını analiz ederek, hastalığı %80-90 doğrulukla tespit edebilen bir araç geliştirdi. Parkinson hastalığının genellikle 70 yaş civarında başladığı ve ilerledikçe hafıza, dil ve muhakeme becerilerini etkilediği saptandı.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Kemik sağlığında sessiz üçlü: Kalsiyum, D Vitamini, K2

Süt içmek yetmez. Kalsiyum, D vitamini ve K2 vitamini birlikte çalışmadan kemikler güçlenemez. Eksik ya da fazla dozlar ters etki yaratabilir. Yalnızca kalsiyum alıp D vitamini eksik bırakılırsa, kemik yerine damarlara kireç oturur. K2 vitamini olmadan bu kireçlenme hızlanabilir.

Uzmanından güneş yanığı uyarısı: Yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıkları açısından kısa süreli tatillerden korktuklarını belirterek, güneş yanığından sonra sırtta oluşan lekelerin kayıt altına alınarak, düzenli takibinin önemli olduğunu söyledi.

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.